Lillehammer Brukerstyrt Senter, Havang

Kirkegata 45 2609 Lillehammer – 918 48 961

ANTA-kurs

Informasjonsmøte om Anta kurs (Alkohol, Narkotika, Tabletter, Andre avhengigheter)

Hjertelig velkommen til alle dere som jobber innen rus- og psykisk helsefeltet og som ønsker å lære mer om temaet og hva ANTA lærings- og motivasjonskurset går ut. Det er kun de som sliter med avhengighet som kan være deltakere på hovedkurset, men informasjonsmøtet er åpent for alle. Vi setter derfor stor pris på om deres tar med deres brukere denne informasjonsdagen.

 

Informasjonsmøtet er gratis og avholdes i Havangs lokaler tirsdag 03.04 kl 12.00 – 1400 adresse Kirkegata 45, (inng. fra Grønstadgata) Lillehammer.                                              Lurer du på noe ring 918 48 961.

 

Hva handler ANTA kurset om?
Hovedfokuset i ANTA-kurset er at et hvert misbruk av stemnings- og tilstandsforandrende middel kun er et symptom. Kurset tar opp mulige årsaker til utvikling av avhengighet, skaper en arena der deltakerne får anledning til å utvikle forståelse for egen endringsprosess, samt bevisstgjør personlige utfordringer.

«Det handler ikke om å slutte å ruse seg, men å finne en mulighet for å slippe»

__________________________________________________________________________________________

Hittil har vi arrangert fire vellykkede ANTA-kurs. Det første ble holdt av Vigdis Seljåsen Lie og de tre siste av Rita Nilsen.

Her er noen av tilbakemeldingene fra kursdeltakere:

* Jeg lærte mer om meg og min avhengighet på en uke enn hva jeg har lært på et langt levd liv.

* Har prøvd mange ganger å bli rusfri, uten å lykkes. Etter ANTA-kurset kan jeg endelig se lyset i andre enden av tunnelen. It`s a real eyeopener. En investering for resten av livet.

* Lært å få et helhetlig bilde på meg selv. Ikke minst en selvinnsikt i hvordan rus har påvirket meg og mine.

* Kurset og temaene er sååå bra!! Dette skulle jeg gått på for lenge siden. Dette kurset burde vært  obligatorisk for alle som skal på/er i behandling og alle som sliter med en avhengighet. Og Rita er ei  kjempejente. Er så flink til å formidle, lytte og bruke seg selv og sine erfaringer på en måte så jeg kjenner  meg igjen og forstår. Det er nettopp dette, hjelp til å forstå avhengighet og hjelp til den mentale  endringsprosessen jeg savner i dagens behandling og som jeg virkelig brenner for. Og så kommer jeg på  kurset og ser at dere i Stiftelsen Retretten har laget et kurs som leverer nettopp dette. Fantastisk!!!!

______________________________________________________________________________________

ANTA-kurset er et lærings- og mestringskurs, som Stiftelsen Retretten har utviklet i samarbeid med MD, DAc, Michael O. Smith v/Lincoln Medical/Mental Health Center, NY, USA, NADA International, W&B, Sverige og Anker Rehab. Kurset er rettet mot mennesker som sliter med avhengighetsproblematikk.

Kurset bygger på Recovery-filosofien. I Recoveryarbeidet tar man utgangspunkt i personene egne evner og resurser og øker dens kompetanse til å styrke seg selv både fysisk og psykisk.

Dette kurset er ment til bruk i motiveringsarbeidet, stabiliseringsfase før evnt. en utredning eller innleggelse i døgnbehandling. Men det kan også fungere godt som et supplement til polikliniske tilbud og som et forsterket ettervernprogram. Deler av kurset passer ikke for personer som inntar rus-og legemidler og ikke i det hele tatt for personer med tyngre psykiatriske diagnoser.

Basis-gruppa er hoveddelen for hele kurset. Dette er et intensivt kurs som går over en uke à 5 timer pr dag, mandag – fredag.

På dette kurset lærer den avhengige blant annet mer om sykdommen Avhengighetssyndromet (WHO ICD-10/DSM IV) og adferd og reaksjonsforstyrrelser, samt om de ulike faser av abstinenser og de 10 mest kjente tilbakefallssignaler.

Mål: Personen skal lære seg mer om sin egen sykdom og selv ta ansvar for å forebygge sine tilbakefall.

Support`n: er et tilbud til de som har deltatt på ANTA-kurset og som ønsker å leve et rusfritt liv.

Det er dog viktig  og å nevne at dette ikke er noen erstatning, men et supplement til medisinsk eller annen strukturert  terapeutisk hjelp personen får.  I denne gruppa vil vi først og fremst holde fokus på tilbakefallsfaren og varseltegnene i forhold til dette. Dette kurset går over 45 uker, 1 kveld, 2 timer per uke.

Mål: Lette arbeidet i tilfriskningsprosessen til den rusavhengige, samt å bidra til å forebygge tilbakefall.

Støtt oss

Vi blir kjempeglade for gaver eller hvis du legger oss inn som din Grasrotandel hos Norsk Tipping.

Gaver kan settes inn på kontonummer 2095 49 90738 og merkes som ''gave''

Hvis du vil legge oss inn som mottaker av din grasrotandel ber du om hjelp til dette når du skal tippe og oppgir organisasjonr vårt som er 911579367

Åpningstider

Telefon: 91848961
Mandag, tirsdag, torsdag og fredag 09.00-16.00
Onsdag 09.00-19.00

Aktivitetskalender

  • Spinning og styrketrening på Spenst - regi av kulturnettverk innlandet mai 21, 2018, kl. 13:00 – 14:00 Spinning og styrketrening på Spenst hver mandag kl. 13.00 - Gratis tilbud i regi av kulturnettverk innlandet.
  • Svømming på Jorekstad mai 21, 2018, kl. 14:00 – 16:00 Jorekstad fritidsbad, Jørstadmovegen 690, 2625 Fåberg, Norge Svømming på Jorekstad, og en gang i blant på Ankerskogen. (Bade)Bjørn er svømmeansvarlig og kan nåes på telefon - 910 01 031
  • Ti-timen mai 22, 2018, kl. 10:00 – 11:00 Kirkegata 45, 2609 Lillehammer, Norge En kreativ, filosofisk, undrende time i regi av Per Hoen.
%d bloggere like this: