Lillehammer Brukerstyrt Senter, Havang

Kirkegata 45 2609 Lillehammer – 918 48 961

Litt om hva som skjer fremover

Litt av det som skjer fremover: 
(Følg i tillegg med på aktivitetskalenderen som til enhver tid ligger på vår facebookside, http://www.facebook.com/Havang.Lillehammer, og på infotavla på huset)

Hver tirsdag er det bueskyting på Fabrikken kl 14.00. Avreise fra Havang kl 13.45 eller møte opp på Fabrikken kl 14.00.

Hver torsdag (hvis ikke noe annet kommer opp) reiser vi opp til Dampsaga ved Sørmesna. Der griller vi god mat, går turer på beina eller på ski. På sommeren skyter vi med pil og bue, samt andre uteaktiviteter som bading, padling med kano. Vi klipper gress og holder det ryddig på tomta. Også blir det alltid den gode samtalen rundt bordet.

 

Nytt ANTA-kurs kommer til våren. Dato kommer senere.

Hva handler ANTA kurset om?
Hovedfokuset i ANTA-kurset er at et hvert misbruk av stemnings- og tilstandsforandrende middel kun er et symptom. Kurset tar opp mulige årsaker til utvikling av avhengighet, skaper en arena der deltakerne får anledning til å utvikle forståelse for egen endringsprosess samt bevisstgjør personlige utfordringer.
Hva bygger ANTA kurset på?
Lærings- og mestringskurset ANTA (Alkohol, Narkotika, Tabletter, Andre avhengigheter) er utviklet av Rita Nilsen, Retrettens grunnlegger i samarbeid med DR. Michael O. Smith ved Lincoln Medical and Mental Health Center, NY, USA, NADA. Kurset er forankret i WHO ICD-10 diagnose system og henter også perspektiver fra «Recovery» tradisjonen. Vi tror at kunnskap om eget handlingsmønster er det beste grunnlag for mestring av avhengighet. Mestring bygger på kunnskap om årsaker og triggere til adferd som leder til misbruk.
Hva sier tidliger deltakere?
«Jeg er veldig fornøyd og jeg er imponert. Jeg manglet mye kunnskap om min egen lidelse og dynamikk i rusmisbruket. Jeg trodde ikk at kunnskap kunne gjøre så mye med tankegangen min og hvordan jeg skal fortsette videre.»

«Dette ble et vendepunkt, det største jeg har hatt. Det førte til mange tanker om hvordan jeg skulle klare meg. Det ga meg påfyll og energi.»

Kurset holdes av Rita Nilsen, mandag-fredag 10-14.45 (inkl. lunsj) Øreakupunktur for de som ønsker det fra 09.00-09.45.
Kurset holdes på Havang, Anders Sandvigsgate 30.

Påmelding til Hilde Nilseng tlf.: 91848961 eller hilde@lillehammer-brukerstyrt.no

TIDLIGERE KURSDELTAKERE ER HJERTELIG VELKOMMEN TIL Å DELTA.

 

 

 

 

Informasjon

Dette innlegget ble postet den mars 7, 2016 av med stikkord .

Støtt oss

Vi blir kjempeglade for gaver eller hvis du legger oss inn som din Grasrotandel hos Norsk Tipping.

Gaver kan settes inn på kontonummer 2095 49 90738 og merkes som ''gave''

Hvis du vil legge oss inn som mottaker av din grasrotandel ber du om hjelp til dette når du skal tippe og oppgir organisasjonr vårt som er 911579367

Åpningstider

Telefon: 91848961
Mandag, tirsdag, torsdag og fredag 09.00-16.00
Onsdag 09.00-19.00

Aktivitetskalender

  • Spinning og styrketrening på Spenst - regi av kulturnettverk innlandet mai 21, 2018, kl. 13:00 – 14:00 Spinning og styrketrening på Spenst hver mandag kl. 13.00 - Gratis tilbud i regi av kulturnettverk innlandet.
  • Svømming på Jorekstad mai 21, 2018, kl. 14:00 – 16:00 Jorekstad fritidsbad, Jørstadmovegen 690, 2625 Fåberg, Norge Svømming på Jorekstad, og en gang i blant på Ankerskogen. (Bade)Bjørn er svømmeansvarlig og kan nåes på telefon - 910 01 031
  • Ti-timen mai 22, 2018, kl. 10:00 – 11:00 Kirkegata 45, 2609 Lillehammer, Norge En kreativ, filosofisk, undrende time i regi av Per Hoen.
%d bloggere like this: